Xbox 360 S, Slim, Kinect или както там се казва

Plesio реагираха учудващо бързо – три дни след официалният старт на продажбите в Европа, те започнаха да предлагат новият Xbox. Цената също е доста поносима – 499 лева. Всъщност, това беше подаръка от жена ми за рожденият ми ден. Златна жена имам, сериозно.

Има ли всъщност смисъл от новият Xbox? Зависи. Ако сте нов потребител – разбира се, това е правилният избор. Ако вече имате Xbox – вие решавате дали новият дизайн, вграденият Wifi адаптер, вграденият порт за Kinect и тишината си струват покупката. Всички аксесоари са в черно, даже захранването и кабелите (старите бяха сиви). Захранващият блок е много по-малък и лек. Изненадата беше, че няма HDMI кабел в кутията. Не е драма, просто изненада. Липсва и конвертора от странният Xbox порт към стерео кабел. Не видях и място да се включи оптика (в старият порта беше на въпросният конвертор).

Малко снимки от събитето (за разнообразие, този път не са правени с телефон)

IMG_3055

Кутията е променена – старият излизаше вертикално, този е хоризонтално.Има доста по-малко опаковъчен материал и самата кутия е по-малка.

IMG_3056

Всичко е безкрайно лъскаво и 5 минути след разопаковането вече е омазано. Мисля, че единственият начин да няма мазни отпечатъци е да се използват ръкавици.

IMG_3058

Среща на поколенията

IMG_3060

И като за финал, крива снимка в новото му обкръжение

IMG_3062

Интересно, Microsoft стартираха с матов дизайн и го смениха на лъскаво черен. Sony направиха обратното – оригиналният PS3 беше черен и лъскав, а Slim е матов.

[редакция – 10:26]
По настояване на жена ми, искам да уточня, че освен че е златна, тя и е кльощава 🙂
[/редакция]