Simon

Докато се въртяхме из Барселона случайно попаднахме на магазин за електрически неща. Продавача, разбира се, нямаше ни най-малка идея какво точно искахме. А ние искахме един точно определен ключ (най-шареният на витрината). Както и да е, след половин час махане, мучане, оферта и цъкане на компютъра, заветният ключ беше в ръцете ми. И тук започна драмата. Хората от Simon са успели да направят ключ за осветление от 5 части. Освен това, за да се закрепи за стената са нужни 4 дупки, 4 дюбела и да, 4 видии. Просто не е истина. “Нормалните” ключове не изискват нищо подобно. И по-добре, иначе в къщи още щяхме да караме на жици. За да станат нещата по-интересни, металната подложка на която се закрепя цялото нещо трябва да се сложи по точно определен начин.

Подготовка: Първоначално планирах да залепя новият ключ върху пластмасата на стария. Затова е и лепилото. Уви, не стана.

07062009142

Забележете, че металното нещо трябва да се сложи както е на снимката. Ако го завъртя на 90 градуса (което и направих въпреки, че имах ментална нота да не го правя), ключа няма да се щракне както трябва.

07062009146

И финала – всичко на мястото си, жици не стърчат 🙂

07062009153

А това е касовата бележка. Сто неща за един ключ.

07062009144

На официалният сайт има още доста модели, всичките крайно шик.