PSP Slim & Lite

От вчера съм щастлив собственик на новото PSP Slim & Lite (наричано още Slim, Lite, 2000 и подобни). На кутията пиве Slim & Lite, малко по-надолу пише PSP-2004. Maй и от Sony нямат яснота как точно да го кръстят. Старото се превърна в хубава изненада за едно детенце по случай 15.09. Lite се продава в Multirama за 359 лева (на табелката пише “Промоция!”). Интересното е, че цената е еднаква с цената на старото PSP. В момента имат черният и белият модел. Подозирам, че останлите цветове и bundles ще се появят все някога.

Първи впечатления – Осезаемо по-леко е. И осезаемо по-тънко. Има разлика в дизайна, но нищо с което да не може да се пребори стар потребител на PSP. От зад е лъскаво и няма издутини от двете си страни. Мисля, че старото беше малко по-добре с тези закръгления. Новото ми идва малко плоско. WiFi копчето е преместено отгоре, MemoryStick-a също е на ново място – горе в лявата част на PSP и капачето е променено. Infrared port-a е изчезнал. Това си е загуба според мен. От PSP можеше да стане перфектното универсално дистанционно. Капака на UMD диска също е нов – вече не е на механизъм, а се отваря на ръка. Има си и място, където да си пъхнеш пръста за да го отвориш (и съответно ще събира прах и боклук). Самият капак е по-тънък и механизма е опростен. На мястото на жака за слушалки сега се мъдри същият жак, но иконата е променена и навява мисли, за скорощно пускане на headset. Точно до него е голямата новина в Lite – TV-out порта (TV-out кабел обаче няма в кутията и няма да има в близките две седмици в Multirama). Джойстика също е нов и е малко по-твърд и малко по-щръкнал. Лошата новина е, че пластмасата изглежда малко по-евтина от тази на старото PSP. Изглежда и малко по-тънка (около екрана на моето се вижда леко “намачкване” на пластмасата). Зарядното е ново – в старата версия единият кабел можеше да се махне. В новото същият кабел е категорично захванат. Това е всичко на тема външна красота. А, освен това се омазва двойно повече от старото (заради лъскавият гръб).

Втори впечатления – PSP Lite идва с firmware 3.60. Нищо ново, като изключим настройките за USB charging (о да), TV-out (о два пъти да) и използването на MemoryStick-a като cache (хм). Сладкото е, че батерията идва заредена и може да се използва още в магазина, ако сте толкова приритали 🙂 Вече има по-нова версия на firmware – 3.71 (без колосални разлики в сравнение със старата).

Миграция – Никаква грижа. Слагаме MemoryStick-a oт старото и шоуто продължава. Само няма начин да си прехвърля WiFi настройките и bookmarks. Moже би със Sony Media Manager for PSP ще може да се прехвърлят и те.

За сега толкова 🙂

Posted in PSP