Microsoft SideWinder X8

Подозирам, че когато са започвали дизайна на тази мишка, някой голям шеф в Microsoft е казал “Искам да сложите от всичко по много”. Честно казано, имам мания на тема мишки. Видял съм доста и мога да кажа дали една мишка е хубава. А Microsoft SiteWinder X8 е от най-хубавите. Има си всичко – BlueTrack (сензора прави 13 000 снимки в секунда за да разбере на къде вървят нещата), 2.4 GHz връзка между мишката и receiver-a, добра батерия, купчина бутони. Знам, повечето от тези неща можете да намерите и в скъпа обикновенна мишка. Обаче стигаме до “благостите” – LCD екран (да не се чудите колко bar-чета отговарят на 1000 DPI), смяна на DPI on the fly, зареждане докато се използва. Това със зареждането е измислено безкрайно хитро – кабелчето не се включва в мишката а е намагнетизирано и “залепва”. Има три комплекта крачета (бял, сив и черен). Не е ясно каква е разликата, но можете да си изберете тези, които работят най-добре за вас. Аз не усетих разлика, но аз не играя на PC така или иначе.

Дизайна напомня на Halo (Master Chief е на опаковката). Повърхността е грапава и доста по-приятна от лъскавата Explorer Mouse. Самата мишка е доста голяма и определено трябва малко време докато си нагласите ръката. Не знам за игри дали е добра, но за офис употреба е чудна (аз затова я използвам). Жена ми поцъка с малката си ръка и каза, че става. Вертикалните back и forward копчета са новост и не съм виждал подобни при други мишки. Доста са удобни в интерес на истината.

Не знам какво друго да кажа, до тук текста заприлича на press release от Microsoft. За мен тази мишка е перфектна. Има само един недостатък – болезнено скъпа е. Но пък на фона на Razer Mamba (около 240 лева) тази си е направо на далавера.

И задължителните снимки от събитието:

Опаковката си е съвсем стандартна. Можеха да се постараят малко повече. Поне не се порязах 10 пъти докато я отварях.

00001sm

И отново опаковката. Кръглото нещо е приемника с доста дълъг кабел. На него е навит и кабела за зареждане на мишката. В него са прибрани допълнителните крачета.

00003sm

SideWinder логото е навсякъде.

00007sm

Допълнителните крачета за мишката спретнато са прибрани в кръглото нещо.

00008sm

Сравнение с нормална мишка. X8 определено изглежда много по-шик.

00011sm