Explorer Mouse

Новата мишка на Microsoft – Explorer Mouse най-накрая се появи в Plesio (в Мултирама все още липсва). И нали мишките са ми страст, една такава се появи на бюрото ми. Червеният лазер вече е отживелица и сега се използва синя оптика (т.е. свети в приятно син цвят). Всъщност, дупето на мишката заедно с логото също светват в синьо след като мишката излезе от stand-by. Уви, след няколко секунди всичко угасва. Според Microsoft, новият датчик работи върху всяка повърхност. Аз, честно казано, не се сещам за повърхност върху която нормалната лазерна мишка да не работи (без стъкло и подобни лъскави истории). Но аз не ги разбирам тези работи 🙂

За разлика от последните няколко модела (Wireless Laser Mouse 7000 и Wireless Laser Mouse 8000), тази е по-издута (в стила на първите модели Explorer). Повърхността отзад малко прилича на гумирана и е доста удобна. Всъщност, мишока си е адски удобен за работа, въпреки че не е чак толкова ергономичен като Wireless Laser Mouse 7000.

Проблеми с връзката няма. Проблеми с драйверите няма. Проблеми под Ubuntu 8.10 няма. Проблеми под Vista x64 няма. Което е по-интересното, проблеми с опаковката също няма. Microsoft са сменили начина на опаковане и сега кутията може да се отвори с голи ръце.

Недостатъци – нищо значително. Ако трябва да издребнявам – колелцето не е добре отделено от ръба на копчетата и като се върти понякога лееееееко пристъргва.

С три думи – мишката е спретната, стилна и работи. Няма панаир, 100 допълнителни копчета или датчик за четене на мисли. Това е просто една много удобна мишка.

Повече по въпроса – от ExtremeTech.