Delonghi EC 300M

EC300M

От събота сме щастливи собственици на Delonghi EC 300M. Това е кафе машина всъщност. За еспресо. Много шик изглеждаща кафе машина за еспресо 🙂 А и като бонус, прави много добро кафе. Ако го оставиш късо, направо те ритва отзад и започваш да мърдаш къде съзнателно, къде не. Дългото кафе си е малко водица, но е нормално. Не можеш да направиш силно кафе с 200 грама вода. Oтгоре се нагрява, за да ти топли чашите (недай си боже да си сложиш кафето в студена чаша). Имаше само една странност – това което топли чашите работи непрекъснато. Отначало реших, че машината е счупена, но попитах и ми обясниха, че е нормално. Един вид – винаги готова за още едно кафе.

А да, прави останалите там неща – капучино, топла вода, разни такива. Може и да се сложи някакво пакетче с кафе, но не задълбах в подробностите.

Към нея продават и чашки, в същият стил както машината. Много съм изкушен, направо съм на ръба. На обяд ще отида да проверя пак дали мога да устоя на изкушението.

Лошите новини: Цената е доста висока – 309 лева. И е в доста ограничено количество – във всички Техномаркет-и в София имаха точно седем – пет в големият Техномаркет на Цариградско и две в SkyCity (и се наложи да отидем до Гео Милев). Чашките се продават отделно.