О, светъл ден – мога да си платя сметката в М-Тел

Вчера и днес дойдоха два SMS-а които да ми известят благата вест – най-накрая мога да си платя сметките за септември и октомври. Двете известия съдържат различен текст (не е ясно защо) и липсва сумата която трябва да платя. И двете ми обясняват, как мога да разбера колко дължа в M-Tel+. И двете са написани на български с латински букви (старите телефони може и да не показват кирилица, но повечето нови могат). Защо не се радвам, ще попитате вие, в края на краищата ми е дадена възможност да платя. Първо, едната сметка трябва да се плати до 10.01.2011. Другата – до 24.01.2011 с обяснението, че срока е удължен, защото съм редовен клиент. Интересно, какво стана с обещанието (споменато няколко пъти от служителите на M-Тел), че няма да има натрупване на плащания. Ако моя срок е удължен, какво става с новите потребители? Получават 15 минути удължен срок? И как точно две плащания в един и същи месец (т.е. от една и съща заплата) не са натрупване?

Липсата на сума за плащане в SMS-a е проблем за мен. Със старата система беше много по-удобно. Да не говорим, че в телефона ми няма меню M-Tel+. Android го показваше, но WP7 не. “Неплатени фактури” в сайта на M-Тел не работи. От друга страна, “E-Фактурата” работи (и да, там има пари). От трета страна, за “Електронна справка” трябва да платя 1.50 лв. (не е ясно с или без ДДС). От четвърта страна, цялото това упражнение започва да прилича на една гигантска глупост.

Новата система би трябвало да може да осигури много по-добра персонализация на услугите. Аз такава не виждам. И да, M-Тел са съвсем наясно какъв телефон имам. От друга страна, защо ли се чудя, Live! портала също не поддържа Windows Phone 7. Подозирам, че платформата вижда телефон, който не познава и се опитва да върне WAP страница. Каквато браузера в WP7 не разбира. А M-Tел продават Windows Phone 7 телефони.

Аз винаги съм бил доволен клиент на М-Тел. Май съм един от четиримата останали. След цялата неразбория с минаването към нова система, има добър шанс доволните клиенти да останат трима. Не че някой ще се притесни де.