Абе не върви бизнеса и т’ва е

Търся един точно определен NAS. Сравнително скъп и не съвсем популярен. Звъня на дистрибутора за България. Казват ми, че не работят с крайни клиенти, да съм погледнел сайта им от кого мога да го купя. Звъня на първата фирма (с офис в Младост и съответно много удобно за мен). Отговора е “Аааааа, ми чакайте да погледна и ще ви се обадя”. Не се обади. Звъня на следващата. Те пък работят само с пари в брой. А аз искам да отида с малката си карта и да им платя, вместо да се размотавам из София с купчина пари в джоба. 21 век сме все пак. Отсвирих ги. Звъня на поредната. Нямат идея дали имат такова нещо на склад, но ще проверят. И те нямат POS терминал, но поне имало банка близо до офиса им. Сега въртя палци в трепетно очакване.

Аз ли имам прекалено високи изисквания (POS терминал), или фирмите просто не искат да ми вземат парите? И след това се оплакват “Не върви бизнеса, гладуваме…”.

[Редакция на 19.02.2011]

Забравил съм да довърша историята. Та последната фирма, трябваше да ми се обади след половин час. Три часа след това звъннах да питам какво става. Отговора беше – “Чакаме потвърждение от вносителя”. И ми звъннаха 30 секунди след този разговор. Какво странно съвпадение, а?

Това което не съм споменал горе е, че на 04.02.2011 пратих мейл до още една фирма със запитаване за същият NAS. Вчера получих отговора им. С 9 работни дни закъснение. Отговорът беше описание на модела, цена, доставка и изискване за 50% капаро. Без “Здравейте”, без “Съжаляваме за закъснението” или нещо подобно.

[край]