Техномаркет – Web Shop драма

Това е историята на една поръчка от новият web shop на Техномаркет. Историята няма щастлив край поне за Техномаркет. Ще се постарая да не се отклонявам от фактите (дано успея).

Ден 1, 10.12.2008, 12:43: Поръчвам онлайн последният soundbar на Philips. Все пак при онлайн поръчка дават 5% отстъпка (според служителя отстъпката няма да я има след 12.12.2008). Въпросният soundbar струва 1500 или 1600 лева, нямам точен спомен в момента. Сайта е що-годе добре, липсват основни неща като телефон за контакти и overview страница където да видя всичко което съм попълнил до момента. Страницата която трябва да ми върне проформа фактурата се счупи с PHP грешка. Никой не се обади да потвърди. Поне мейл получих (със закачена проформа фактура). Поръчката трябва да дойде на 11.12.2008.

Ден 2, 11.12.2008, 19:30: Няма никой. Никой не се е обадил (което е сигурно защото аз прекарах деня с телефон в ръка, да не би да пропусна Обаждането). Звъня с идеята да организирам малък скандал. Обади се изненадващо културен младеж, който сто пъти се извини за проблема и обясни, че имат прекалено много поръчки. Прехвърли ме към негов колега, който отново се извини и обеща, че утре ще ми го доставят със сигурност. Евентуално можело в събота до обяд, но моята ще я доставят утре. Така и не успях да организирам скандал. Бяха прекалено приятни и културни.

Ден 3, 12.12.19:00: Няма никой. Отново. Никой не се е обадил. Отново. Аз прекарах деня с телефон в ръка. Отново. Даже си тръгнах по-рано от работа, за да мога да ги хвана, ако решат направо да дойдат. Звъня. Отново културен човек ми обясни, че имат проблеми, прехвърли ме към негов колега, който обеща да провери и да ми се обади. Не се обади.

Ден 4: 13.12.2008, 11:15: Няма никой. Никой не се е обадил. Аз имам усещане за дежавю. Звъня. Отново културен човек вдига и ме прехвърля към колега. Колегата обещава да провери и да ми се обади след няколко минути. Не се обади.

Ден 4: 13.12.2008, 12:15: Звъня. Направо искам да ме прехвърлят. Човека отгварящ за web shop-a ми обясни, че имали проблем със сайта и не е могъл да провери. Тук на мен ми омръзна от глупости и отказах поръчката. Никой не ме попита за номера на поръчката, която отказвам (сигурно вече ме знаят кой съм 🙂

Това са фактите. Сега следват коментарите.

Разбирам проблемите. Това което не разбирам, е липсата на интерес от хора, на които това им е работата. Ок, взимате си заплатата така или иначе, ама поне малко не ви ли пука? Колко ужасно трудно е да вдигнете телфона и да ми кажете “Пич, няма да дойдем днес, еди кога ще е”. Аз ще съм доволен и нямаше мърморя. Как може разни малки фирмички да има перфектна онлайн търговия, а вие, огромните (с пъти по-големи ресурси), да се изложите толкова генерално и да демонстрирате пълна липса на интерес. Липса на интерес към моите пари. Значи, да видим, аз използвам вашата нова услуга, опитвам се да ви дам доста пари. А вие, общо взето ми казвате “Не ме интересуват”. С подобно поведение докъде точно мислите, че ще стигнете?