Малки промени по интерфейса на AspireOne

Интерфейса на AspireOne може да се нагласи почти както си искате с Xfce настройките. Аз исках леко да пипна някои неща главно за да може интерфейса да изглежда по-красив и да заема по-малко място.

По-дребен интерфейс – Един от проблемите на стандартният Linpus интерфейс е, че всичко е много голямо – titlebars, taskbars, всичко. Но има начин – от Xfce настройките може да се избере по-малък window border, може да се променят шрифтовете и размера на taskbar-a. Резултата може да се види:

myscreen2

Странности: иконите за батерията, мрежата и клавиатурата се счупиха и сега от долу имат бледо сиви правоъгълници. Всички останали икони на taskbar-а станаха много малки. Не знам защо, просто се случи. След като смених шрифтовете, Firefox започна да си показва менютата с огромен шрифт. След рестарт това се оправи.

Xfce Menu – Добавя се както е описано тук. Не знам как да махна текста, но би трябвало да има начин. Добрата новина е, че всички програми излизат в менюто.

myscreen3

Странности: няма, освен че заема малко място.

Firefox 3 – E как без него 🙂 Инсталацията е кратка и е добре описана в блога на macles. Всеки пост там е много добър и е задължителен за четене. Допълнително може да се махне menubar-a с Hide Menubar, а Camifox е малка и спретната тема.

Странности: няма или поне аз не се сещам. Firefox може допълнително да се оптимизира като информация по въпроса има в блога на macles.

Икони и допълнителна циганияwww.xfce-look.org e изворът. В aspireoneuser има и тема за смяна на wallpaper-а.

myscreen4

Странности: няма.