ДАИТС и АПИС = SPAM

Днес кротко си отварям Outlook-a и какво да видя, не един а два SPAM мейла от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) и фирма АПИС. И двата мейла изпратени с висок приоритет (High importance). Което е по-лошо, уцелили са alias-a за нашият офис и сега всички имаме въпросните два мейла.

Това което се пита в задачката е – кой точно малоумник от ДАИТС или АПИС е излязъл с тази идея. И защо една държавна организация участва в SPAM кампания. За АПИС – иди дойди, частна фирма са, да правят каквото щат. Но ДАИТС, поне на теория, не би трябвало да се забъркват в такива неща. Ако изобщо там има някой който е разбира какво е SPAM. Излиза че аз със данъците си храня спамъри. Някак криво звучи.

А надписа в началото на мейла ме радва извънредно много. С прости думи пише – “Това е СПАМ”. Все едно аз не знам. Цялото съобщение е: “Това е непоискано търговско съобщение. Вие можете да го приемете или да го отхвърлите.”. О благодаря ви, хора от ДАИТС, че така великодушно ми позволявате да игнорирам глупостите ви.

Та за край, пожелавам на SPAM общността в ДАИТС да им намерят нова работа възможно най-бързо. Нещо, което няма връзка с Интернет и компютри. Подобни упражнения за пореден път доказват моята теория, че в държавните организации намират работа хора, които са толкова некадърни, че не могат да си намерят работа в частни фирми.

И съвсем за край, какво е “СПАМ” според Уикипедия.