4GB MemoryStick

От вчера в PSP-то ми си има нов 4GB MemoryStick. Цените са спаднали драстично – от 100 лева за 1 GB (миналата година по това време) до 150 лева за 4GB (сега и то на Sony). Само не можах да разбера защо на Germanos им трябват ЕГН-то и трите ми имена за да ми го продадат с карта. Отказах и платих в брой. Сега вече мога да кача четири пъти повече цигания на малкото ми PSP 🙂

Posted in PSP

12 Comments

 1. интересно ми е могат ли да се качват игрички на мемори стика и да се играят от там..
  Да си го кажа направо, мога ли да си дърпам игрички от торент сайтовете и да ги играя или трябва да се копуват 🙂 ?

 2. Може и можеш да си дърпаш игри. Как точно става – има статии къде ли не.

 3. супер.. замислям се дали да не си купя и аз едно ПСП, веднъж разглеждах едно в МЕТРО и ми се стори много готино 🙂

 4. PSP, особенно с голям Memory Stick e едновременно MP3 player, video player (след конвертиране), може да показва снимки (с mp3 като фон след firmware 3.7), има си browser (ако наоколо има WiFi), podcast support и разбира се може да се играят игри 🙂 Това е само началото. С малко упражнение може да се вързва и да stream-ва mp3-та от pc-то в къщи през Internet. И да не забравя видео камерата (1.3 MPix). Интеграцията с PS3 e впечатляваща и ще става все по-добра.

 5. Мда, като се чета, някой може да реши, че работя в магазин на Sony (което не е истина всъщност)

 6. Laz, има ли изобщо някаква разлика между това да ползваш диск и memory stick? Решен съм да си го купя но разбира се искам да проуча въпроса из основи.И кое ще ми препоръчаш все пак- старото или слимарата?

 7. За диска – В PSP диск няма, имаш си само MemoryStick. UMD диска (т.е. DVD-то, да го кажем така) е за игри и филми. Самият UMD диск е бавничък, затова в PSP Lite има възможност да се кешира част от съдържанието на UMD-то на MemoryStick-a (който е много по-бърз). Между другото, заради голямата разлика в скоростта, пиратските игри (които се зареждат от MemoryStick-a) стартират много по-бързо от официалните игри на UMD. Смешно, но факт. На мен идеята за MemoryStick ми харесва – можеш да избираш сам размера и не си ограничен от вграденият диск. Например вече се продават 8 GB МemoryStick-ове и някой светъл ден ще се upgrade-на пак.

  Дали старото или новото:
  Зависи. Аз съм за (и имам) новото – по-леко е, има TV-Out и е по-малко. Това с кеширането на игрите не знам доколко добре работи. От друга страна, старото е доста по-здраво (http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20070918/139264/ – в новото има по-малко желязо) и най-вероятно ще е по-евтино от Lite от един момент нататък. Игрите (стари и нови) ще тръгват и на двата модела. Периферията – мисля, че също ще става и за двата модела. Та който както си реши. Ако имаш стотинки и обещаваш да си го пазиш, вземи си PSP Lite.

 8. Прочети си ръководството, там е описано. Общо взето, трябва ти Wifi наоколо и си готов.

 9. някой има ли горе долу точна представа за цените на Memory Stick-овете????

Comments are closed.